Nepotism in Primaria Sînandrei

NEPOTÍSM Abuz de putere comis de cineva prin acordarea de favoruri rudelor sau prietenilor sai.
NEPOTÍSM Faptul de a uza de autoritatea sau de influenta personala in favoarea rudelor sau a prietenilor; promovare prin protectia rudelor si a prietenilor influenti.

Unii, si aceiasi, isi intregesc familia sub marea umbrela a Primariei Sînandrei. Nepotismul este singurul criteriu la angajarile pe functiile publice. Institutiile statului au fost transformate de pedelisti in afaceri de familie. 

In orice societate civilizata, pentru accederea in functii publice este nevoie de indeplinirea anumitor criterii de competenta care sa asigure desfasurarea in bune conditii a activitatii respective, in folosul cetatenilor. La noi, insa, se pare ca este o axioma sa se faca promovari pe criterii de relatii, uitandu-se faptul ca de pe urma rezultatelor obtinute depinde viitorul tuturor.
Dar probabil ca unii nu vad viitorul decat in plan personal si pe termen scurt. Altfel nu se explica avalansa de promovari ale unor persoane care nu au nimic in comun cu domeniile respective, decat faptul de a fi prieteni cu seful sau chiar nepot/nepoata a acestuia. Desi in ultimii ani se vorbea de nevoia de improspatare a clasei politice, felul in care se realizeaza in prezent aceasta este cel putin pervers. Este vina intregii societati, care nu mai stie sa formeze noile generatii, pe de o parte, si a tinerilor care nu pot sau nu vor sa discearna intre ce inseamna o comportare decenta si una reprobabila.
Promovarea rudeniilor sau apropiatilor in posturi cheie ale administratiei de stat reprezinta una dintre manifestarile clasice ale fenomenului coruptiei. Din moment ce scopul nu este eficienta, ci profitul grupului de apartenenta, este evident ca activitatea nu se poate desfasura decat in scop privat, dand nastere unor foloase personale necuvenite.

Un prim exemplu în acest sens este ing. dipl. Reka Katalin DEMEA, sef serviciu, Serviciul Achizitii Publice, nevasta actualului primar Ioan Dorel DEMEA. Domana mai sus mentionata este “Persoana responsabila de procedura” cand se cheltuie bani publici, iar aprobarile le face sotul acesteia, Primar Ioan Dorel Demea.

Alte cateva exemple de familii, din marea familie democrat-liberala:

  • Bocereanu Costel ocupa functia “ Manager” , iar sotia acestuia, Bocereanu Nita este este angajata in cadrul primariei, “la mediu”.
  • Dascalu Mircea, ocupa functia de consilier personal, iar fiul acestuia este referent de specialitate la Serviciul Public de Asistenta Sociala.
  • Postul de secretara la Primaria Sanandrei este ocupat de Achim Nicoleta, iar in aceias institutie, mai lucreaza, cumnata si si unchiul acesteia, unchi care este angajat in Compartiment Situatii de Urgenta

Acestea sunt doar cateva cazuri de nepotism din sistemul public, care se refera insa numai la functiile inalte.

Nu vrem sa atacam pe nimeni personal, doar ca acestea sunt cazuri concrete de nepotism, in care angajarea pe posture publice in institute publice se face pe alte criteri decat cele profesionale, putem deduce ca sunt criteri politice sau nepotism. Poate ca uni dintre acestia, care ocupa aceste functi publice, isi fac bine treaba si indatoriile fata de cetateni, dar cu siguranta, nu toti.

Nu confundati valoarea cu banii!

VIVSENCO VASILE
Presedinte Tinerii Conservatori – Sînandrei

Un gând despre „Nepotism in Primaria Sînandrei

  1. Nu stiu cum vad altii ceea ce se intampla in jurul nostru, si cum reactioneaza la ceea ce se intampla dar eu cred ca posturile ar trbui acordate celor competenti, nu celor care sunt pusi in functii de rude si care nu se descurca in rezolvarea problemelor aparute, si din pacate, problemele tot de la ei apar. Daca ramanem nepasatori la astfel de situatii inseamna ca asta ne dorim si pe viitor nu se va schimba nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s